Sommerstevne begynner å ta form

Det er i underkant av fire måneder igjen til Sommerstevnet på Solstrand Camping i Lindesnes kommune. Årets stevne går av stabelen 8. til 12. juli.

Oppdatert: (13.3.2015)


I år som i fjor er Carina Ariansen hovedtaler på barnemøtene. Her forbereder hun og et av barna seg på et byks. Foto: Oddwin Solvoll.

Tekst: Stig-André Lippert

Åtte måneder er gått siden tre fotballspillere fra Kristiansand-laget IK Start gikk i dåpens grav på Sommerstevnet i 2014. Ole-Kristian Iglebæk talte om Tabita på åpningsmøtet, og Lynda Randle inviterte til misjonskonsert. Nå er tiden snart inne for å skape nye sommerminner på det idylliske Sørlandet. Oppfordringen er herved gitt. Sett av datoene allerede nå, og nyt sommeren sammen med frie venner fra hele landet på Solstrand Camping.

Daglig leder på Solstrand, Stian Lauvås, opplyser å ha priser og tilbud klare. Solstrand har pakkepriser for familier, både med og uten mat. De har også rabatterte priser for ungdommer og studenter som ønsker å delta på ungdommenes eget opplegg, Sommu. Barna får også et skreddersydd opplegg denne sommeren.

Påmeldingen er allerede åpen, men de som ønsker å bestille overnatting må smøre seg med tålmodighet noen dager til.

Påmelding og overnatting

Påmeldingen åpnet allerede 1. mars. Solstrand opplyser at påmeldingen må være i orden for å kunne bestille overnatting. Bestilling av overnatting kan gjøres fra 1. april klokken 20. Stedet har totalt 210 sengeplasser, fordelt på leiligheter, hytter og internatrom. Bestillingen kan enklest gjøres per telefon; 916 18 148, skriver Lauvås i e-posten.

Ungdommer som deltar på Sommu får tilbud om overnatting i telt. Dette tilbudet er inkludert i påmeldingsavgiften.

 Påmelding med eller uten mat

Påmeldingsavgiften lyder på kroner 500 for voksen, og 400 kroner for ungdom, student og barn. Det opereres også med en makspris på kroner 1500 for familier.

I tillegg kan alle bestille mat gjennom hele uken. Måltidspakkene består av 14 måltider, fordelt på frokost, middag og kveldsmat. I tillegg selges det grillmat etter kveldsmøtet. Grillmaten selges utenfor måltidspakken.

Det gjøres oppmerksom på at det er mulighet for å kjøpe enkeltmåltider gjennom uken.

Overnatting

Solstrand Camping har en rekke overnattingsmuligheter. Av innendørs overnatting byr stedet på internatrom, hytter og leiligheter.

Solstrand har også Campingplasser for de som ønsker det. Dette kan ikke reserveres, men Lauvås forsikrer om kapasitet nok til alle som kommer med vogn. For de som ønsker å holde seg oppdatert på hva som skjer frem mot sommeren, vil det komme oppdateringer på hjemmesidene til De frie venner, dfef.no; hjemmesidene til Solstrand Camping, solstrand-camping.no og på det sosiale mediet Facebook, opplyser Stian Lauvås.

Barnas sommerstevne

Elin Myra sitter sammen med Hilde Reme, Edel-Merete Dahl, May-Britt Almaas og Nina Reme Lied i komiteen som planlegger opplegget for barna denne sommeren. I år blir de delt inn i tre grupper. Gruppen for de minste barna er opp til seks år. Så følger seks til ti år, og den siste gruppen for barna fra ti til 13 år. Elin Myra begrunner denne oppdelingen med ønsket om å få et enda bedre opplegg, spisset mot de ulike aldersgruppene. I år som i fjor er Carina Ariansen fra Betania, Spangereid, hovedtaler på barnas sommerstevne.

– Nytt av året er familiemøtene hver morgen i hovedteltet. Her samles alle aldere, fra ung til gammel. Resten av dagen har vi opplegg for hver aldersgruppe, forteller Elin Myra. Hun forteller også om misjonskafeen på kveldene i peisestuen.

– Der skal vi kose oss med god mat. Jarle Waldemar kommer på besøk. Tryllekunstner Ruben Gazki kommer også innom i løpet av uken. Han skal til og med ha trylleskole, forteller en engasjert Elin Myra, som legger til at det kommer mye mer spennende på programmet som ennå ikke er klart, men planleggingen er godt i gang og under kontroll. Hun avslutter med å fortelle at alle som sitter i komiteen for barnas sommerstevne gleder seg stort til å se mange små og store barn til sommeren.

 

 

Bilder

 

Spenstige barnemøter:                I år som i fjor er Carina Ariansen hovedtaler på barnemøtene. Her forbereder hun og et av barna seg på et byks. Foto: Oddwin Solvoll.Print artikkel Skriv ut artikkelen