NATICC

Julehilsen fra Weiby i Swaziland

" Det er med en viss vemod vi forlater våre swazi venner, men samtidig gleder vi oss til å slå oss til ro hjemme igjen..." skriver Weiby i sin julehilsen fra Swaziland.

Oppdatert: (04.12.2013)Kjære familie og venner!

I skrivende stund er det 1 søndag i advent, altså 24 dager til Jul. Da haster det å få skrevet denne hilsen. Og på en måte blir dette også vår «siste hilsen» her fra Swaziland. «Tidslinjen» vår røper at vi har nådd pensjonsalderens milepæl. For oss betyr det at vi den 17 desember bryter opp fra vårt «swazi hjem» her i Nhlangano og  flytter hjem til Kristiansand. Jeg(Per A) skal imidlertid, inn til videre, følge opp GBV-prosjektet, men da med base i Norge.

Det er med en viss vemod vi forlater våre swazi venner, men samtidig gleder vi oss til å slå oss til ro hjemme igjen, ikke minst å gå inn i besteforeldre rollen til fulle. Vi har hatt en fin tid her ute, prosjektet går bra og vi har vært friske og ved godt mot. Gud har vært god imot oss. Vi møter mange utfordringer og tøffe livssituasjoner i vår hverdag, men vi har en dyktig og dedikert stab som viser gang på gang at de er villig til å ta mennesker og deres skjebner på alvor og finne fram til gode løsninger i de ulike situasjoner. Noe av det vanskeligste er nok når der er barn, ja endog spebarn involvert.

En av de gledelige ting som skjer, er at virksomheten på Ekuthuleni, der vi tidligere hadde barnehjem og senere barne-senter virksomhet, tas opp igjen. Vi har fått til en avtale der noen skal ta ansvar for driften av barne-senter virksomheten på dette stedet. Renovasjonsarbeid er i gang og de har en, kanskje to, misjonærer som skal bo på stedet. Michelle og Peter McCubbin, fra Pasture Valley er to herlige mennesker som ved siden av farmen deres, har ansvar for nesten 40 barn i deres barnehjemvirksomhet. Familien McCubbin kommer for øvrig på et ferie besøk til oss neste år.

Som dere vet, har vi i denne siste periode hatt Karoline fra Vea, Karmøy boende hos oss. Hun har til daglig vært med i virksomheten på NATICC og det har gått bra. Hun reiser sammen med oss hjem til Norge om noen uker.

Så vil vi takke for all støtte og hjelp både med midler og i bønn. Takk til alle dere som har vært på besøk her ute. Håper vi kan treffes snar, dele gleder og sorger og ikke minst å mimre litt om «Afrika dager».

Vi ønsker dere en velsignet Julehøytid og et godt Nytt År.

Varm hilsen,

Berit og Per ArildPrint artikkel Skriv ut artikkelen