Johannes Amritzer:

Hjelp Gud med å forberede deg

Vil du fly med ørner, ikke heng med kalkunene, sa Johannes Amritzer og ba folk være nøye med hvem de påvirkes av. Det hjelper Gud å forberede deg til din oppgave.

Ved Oddwin Solvoll
Oppdatert: (28.2.2012)


Jubel Glede er ikke bare en følelse, det er en Åndens frukt, sa Johannes Amritzer og talte så det ble mye frukter blant de over 400 som sprengte lokalet.

Siden han ble frelst i 1990 og begynte å preke halvannet år etter, har Johannes Amritzer plantet 540 menigheter i ulike deler av verden. Dette har han gjort gjennom bevegelsen han selv startet, Mission SOS.

Det var fredag ettermiddag at Amritzer underviste i to sesjoner og talte i kveldens vekkelsesmøte.

Skal man plante menighet må det skje som resultat av en visjon fra himmelen, sa Amritzer og tok utgangspunkt i Apostlenes gjerninger kapittel ti, hvor Peter ber, kommer i henrykkelse og ser en duk med urene dyr komme ned. Han oppfordret til å be til en mister forstanden. På grunn av dette synet gikk Peter med hedningene uten å nøle. Da han talte i Kornelius´ hus falt Ånden.

Alt nytt stilles det spørsmålstegn ved. Peter nærmest unnskyldte seg da han døpte hedningene. ”Hvem er vel jeg…” svarte han da jødene kritiserte han etterpå.

Bli en menighetsplanter

Du kan hjelpe Gud med å forberede deg til den oppgaven han har for deg. Vil du fly med ørner kan du ikke henge for mye blant kalkunene, sa Johannes Amritzer og viste en bildeserie med motsetninger. Han oppfordret folk til å være nøye med hvem de omgir seg med. Han brukte bildet av Maria som besøkte sin slektning Elisabeth. Begge var gravide på overnaturlig vis. Og da relasjonen mellom dem ble koplet, hoppet fosteret.

Hvem du har i din indre sirkel av venner angir om du vil nå målet du er svanger med. Fyll din indre sirkel med venner som har visjon, tro og mot, oppfordret Amritzer.

Denne talen fortsetter. Les resten i papirutgaven av Det gode budskap.Print artikkel Skriv ut artikkelen