Starter arbeid på "kirkegård"

Misjonærene Irene og Jan Andre Langåker er tilbake i Argentina. Og har en drøm å starte opp nytt arbeid i to nye fylker. 


Ved Leif Frode Svendsen
Oppdatert: (26.10.2011)Familien Langåker, som virker som misjonærer i Argentina, har det siste året hatt en lengre periode hjemme i Norge. Tre av de fire barna har gått på norsk skole, og bare to dager før avreise, hadde klassen til Julia (8 år) en stor avskjedsfest for henne på Grindhaug Skole.

 - Vi ble veldig glad over dette tiltaket, det var fint gjort ovenfor jenta vår, sier ekteparet. De har hatt et flott år hjemme i Norge.

Når dette leses er familien etablert på leirplassen i Rio Ceballos. Dette vil bare være en midlertidig løsning, for familien vil etablere seg på et nytt sted.

 - Gud har gitt oss en drøm om å starte opp arbeid på steder hvor det ikke er noe levende arbeid fra før. I de to nærliggende fylkene Catamarca og La Rioja er det veldig lite evangelisk virksomhet. Ja, når vi fortalte om drømmen vår til pastor Bazan i Salta, berømmet han oss for å gå til Argentinas kirkegård. Dette er de to fylkene hvor det absolutt er minst kristen virksomhet i hele landet, sier ekteparet.

Går i lydighet

 Med menneskelige øyne står de ovenfor en umulig oppgave, men kjenner Guds ledelse – og går i lydighet.

 - Vi regner ikke med at det blir enkelt, for vi har ingen kontaktpersoner eller menigheter vi kan jobbe ut fra. Men vi har en visshet om at Gud vil sende folk i vår vei. I begynnelsen vil det være naturlig å reise innover disse fylkene, ta utgangspunkt i de to største byene og be om ledelse. Alt er jo på et ”åndelig plan” foreløpig, og det blir naturlig å ta i bruk ”åndelige midler” som bønn først.

 Siden Catamarca ikke ligger langt fra El Mollar, vil ekteparet bruke huset til Skrøvjes som en base for arbeidet her.

 
Tiden er moden

 Misjonærene kjenner at tiden er moden for å utvide arbeidet.

 - Misjonsarbeidet DFEF har bygd opp på forskjellige steder, er stort sett selvgående i dag. Etter en turbulent periode, er det i dag argentinske pastorer i alle forsamlingene. Det er ro og det føles ikke naturlig for oss å gå inn i det bestående. Faktisk håper vi at nybrottsarbeidet kan skape et positivt engasjement i de etablerte venneflokkene.

 Tre av de fire barna vil følge det norske skolesystemet denne gangen, og vil bli undervist av Cathrine Hemnes. Hun vil ha sin base på leirstedet Rio Ceballos, og undervise barna her.

 Husk på familien i dine bønner! De går nå inn i noe helt nytt, hvor de steg for steg vil være avhengig av Guds ledelse. Som støttespillere hjemme i Norge er det utrolig viktig at vi ”vandrer” sammen med dem i bønn. Print artikkel Skriv ut artikkelen